Tatu Vuolteenaho

Taiteilija, DJ
s. 1968
Taiteen Maisteri, Audiovisuaalinen Mediakulttuuri, (Taiteiden Tiedekunta, Lapin Yliopisto) Jäsenyydet: Hämeenlinnan Taiteilijaseura

www.tatuvuolteenaho.com

Instagram @tatutrip

Olen kotoisin Ylivieskasta ja ylioppilaaksi kirjoitin Savonlinnan Taidelukiosta. 1989 muutin New Yorkiin ja ensimmäinen drag queen jonka valokuvasin oli RuPaul. New Yorkissa ompelin hattuja, olin drag go-go tanssija ja opiskelin valokuvausta. Myös ensimmäiset taidenäyttelyni tein siellä.

90-luvulla opiskelin Lapin yliopistossa, olin vaihto-oppilasvuoden Manchesterissa ja aloitin DJ työt. Osallistuin Plastic Pony -tapahtumiin ja Rosa Liksomin lyhytelokuviin ja tein monia näyttelyitä.

Vuonna 1998 muutin Lontooseen. Siellä olin web-suunnittelija ja jatkoin queer klubimaailman taltiointia. Mikko Karhun kanssa muodostimme Löyly Twins drag duon ja olimme “klubiemäntinä” monissa tapahtumissa joissa oli myös 80-luvun idoleitamme, kuten Boy George.

Palasin Suomeen ja aloitin Drag Attack klubi-illat Helsingissä ja jatkoin niitä Madridissa, missä olen asunut talvikaudet vuodesta 2012. Drag Attackissä kaikki esiintyvät taiteilijat puettiin drag asuihin. Maalasin muotokuvia Drag Attackin taiteilijoista ja pidin useita näyttelyitä.

Tällä hetkellä työskentelen Queer Witches maalausten parissa ja maalaan muotokuvia henkisistä queer ihmisistä. Näyttelyitä on ollut jo Madridissa, Seinäjoella ja Helsingissä. Tuotin Eye-Leen omakuvamaaluksiini perustuvaa kangasta yhteistyönä Jani Maunulan kanssa ja kankaasta tehdään installaatioita ja performanssiasuja tuleviin näyttelyihini.

Teostiedustelu